Wednesday, December 30, 2009

Rezeki tempat teduhan

Selasa, 29 Dec 2009
Semalam baru je berjumpa dgn owner rumah di Jalan Platinum 7/55, 40000 Shah Alam utk deal and ayat owner utk engage saya sebagai pengurus hartanah @ ejen rumahlah senang ckp. Alhamdulillah owner bersetuju dan meminta saya mencari buyer secepat mungkin sebab owner nk beli rumah baru katanya.... Step seterusnya ialah bagaimana nak cari buyer rumah and macamana nk buat marketing. Itulah antara tugas-tugas ejen selain itu, ejen juga bertanggungjawab utk memberikan perkhidmatan yang terbaik seperti mengimbangi harga antara kedua-dua belah pihak (Buyer - Owner) agar kedua-dua belah pihak berpuas hati dengan harga yag dijual dan harga yang dibeli. Mudah-mudahan adalah rezeki saya kali ini....

Rabu, 30 Dec 2009
Malam td deal ngan buyer nk pegi tengok rumah jam 9.30pm (aku sempat lg ngeteh dlu dgn member aku yg kebetulan bru sampai dr johor). Lepas amik dia kt Shell Seksyen 7 kitaorg pun terus je pegi ke tempat kejadian. Nasib baik owner ada kt rumah malam tu. Buyer tengok2 rumah di setiap inci ruang dan sudut rumah.... "Parking depan cuma muat 1 kereta je ke bang?, Ruang atas mcm kecik ek? Alamak dapur sempitlah pulak.....(mcmlah ko nk masak), area belakang tu nape x di extant lg?" itu antara komen2 buyer sebenarnya byk lagi. Biasalah orang nk beli rumah nk dptkan the best lower price so mcm2lah dia cr point kt umah tu, Yang owner plak cuba menyakinkan buyer bgtau yang rumah dia Tip Top dan mmg xde masalah. Yang ejen plak buat apa??? tengok jelah dua-dua org tu berhujah.....hehehehe.... sambil2 tu aku mencelah sikit backing owner, pastu backing buyer plak.... kira dh jd mcm lalanglah aku ni. Bukannya apa, cuma nakkan kata sepakat dari dua-dua belah pihak utk dptkan 1 harga yang berbaloi2 mcm 1 Malaysia...

No comments:

Post a Comment