Friday, January 1, 2010

Acara hujung minggu

Malasnya nk bangun pagi kalo time cuti2 gini. Otak ni mcm dh set plak... CUTI = MALAS BANGUN PAGI. Takde maknanya tahun baru ni sbb aku xtau perbezaan tahun baru dengan tahun lama, kalo dr segi angka mmglah berbeza. Nak kata azam, x perlulah nk tggu tahun baru baru nk azam kan.... celik mata pg2 je dh bleh terus berazam n terus dilaksanakan. Contohnya :-

Lepas sarapan aku pn merajinkan diri menebas kawasan belakang rumah. Pokok pisang tanduk yg aku tanam 6 bulan yang lalu dah membuahkan hasil siap ada tunas baru lg. WAh2.....leh jd saudagar kerepek pisang sih. Aku plan nk asingkan tunas2 yang baru utk tu utk tanaman semula kt tanah sekangkang manusia yg dah aku tebas n racun rumputnya. Ada gak aktiviti time cuti ni dan yang bestnya agknya kalori aku dh terbakar sket kot...

Lepas solat jumaat plak nk kena pegi Mydin cr brg2 keperluan pastu malamnya nk pegi kondangan (kenduri kawen) 2 tempat plak tu kt area Olak Lempit, Banting.

Sabtu pagi blk kg tgk moto kt bengkel dh siap ke blom. Mlm minggu lepak ngan kwn2 kg yg dh lama x jumpa. Pastu ari ahad pegi anta sepupu bersanding plak kt Selayang. Pastu ptgnya blk Banting, Pastu, three.... Pergh! mmg bz beb! serupa mcm x cuti jer....Isnin keje 8am - 5pm. Pastu claz dh start dh from 6pm - 11pm. Sampai umah kul 12.00am..... macam tulah rutin harian.....bz sgt2 tapi terfikir jgk, masa utk diri aku sendiri xde ker? masa tuk keje? masa tuk bisnes? masa tuk update blog? masa tuk ngeteh? masa tuk family? masa tuk kawan2? masa tuk tuhan? Beribadah? sebenarnya apa? masa bergerak tanpa disedari....terlalu pantas sampai terleka dengan umur x seberapa... tau2 je dh tua......

No comments:

Post a Comment