Wednesday, May 25, 2011

Harini apapun x boleh.... pagi td meeting, ptg ni plak kul 3pm meeting lg psl program kesedaran kt Bukit Sentosa, Rawang. Seharian asyik meeting jer, keje berlambak2 lg tu. Hhhmmm...apa aku nk buat tghari ni ek? kwn2 sumenya tgh bz nk prepare gi Hatyai mlm ni. Tgh dlm kebosanan ni saje aku pun sorang2 gi PKNS jalan2. Dah lama x jalan2 kt PKNS tu, nama je keje kt Shah Alam tp nk jejak PKNS pn leh dibilang bape kali je setahun. Padahal dr ofis aku ke PKNS tu cume 10 minit je kalo berjalan kaki...huhuhu...

Tengah berjalan2 sambil menghirup udara gas monoksida tetiba berbunyiklah ringtone lagu Modern talking dr handphone NOKIA3310 aku (nk menipu pun agak2lah bro kan? cr gaduh ni hp usang ada ringtone lagu. hehehe...). Best lagu tu, suke sgt sbb aku mmg minat retro2 ni. Cuma orgnya je x brapa nk retro.... lmbt lg kot nk bergelar retro ataupun xnk terima hakikat yg umur aku semakin retro....huhuhuu.... hah! berbalik kpd lagu ringtone td, rupa2nya rakan seJAWAku yg call. Nama dia Eddie dr Kg. Sg. Serdang, Kapar. Kalo aku bg fullname pun korang sure x kenal. hehehe....

Eddie : aaallllluuuuuuu.........................

juanz : aaallllluuuuuuu.........................

Eddie : Ada mana der?

juanz : Odw gi PKNS.... pe cer gang?

Eddie : Wa nk tnya lu pnya kete dh let go ke blom?

juanz : Blom lglah bro. Besi buruk sapalah yg nak.

Eddie : X advertise kt mudah.my ker?

juanz : Blom nk lagi, kalo bleh nk lepaskan kt kwn2 terdekat dulu.

Eddie : Camni, wa ada buyer mau tgk lu pnya kete, ada free ka ini mlm?

juanz : Ini mlm mlm jumaat der.... baca yaasin... cutilah berpeleseran....hehehe....

Eddie : Lu tau plak ek? wa rasa sume mlm pada lu mlm minggu....hehehe...

juanz : wes tuwek! eleng..... (dh tua, kena beringat...)

Eddie : Ini mlm kul bape lu leh turun?

juanz : up to you laaa.... better lepas isya' la der....tapi.... sapa yg nk beli kete tu? wa knl ke? bdk
mana?

Eddie : hehehe... x jauh mana, member lu jgk.....

juanz : sapa?

Eddie : AKU laaaa......

juanz : serius der.... jgn main2. Wa dh mls nk main raja lawak ngan lu ni.

Eddie : seriuslah.... wa yg nk angkat tapi bab harga tu camne?

juanz : Lu tgk kete dululah, nnt mlm wa cite sbb ada beberapa problem minor kt kete tu.
Biasalah der kete tahun 1989 - 2011. Nak tip top mcm Saga FL x dapek laaa....hehehe...

Eddie : Ok dalam kul 9.30 kita jumpa yer.....

juanz : baek2.....

Semoga jadilah deal aku kali ni.... ;-)

No comments:

Post a Comment