Sunday, May 8, 2011

SELESAI SUDAH....

Kata orang usaha itu tangga kejayaan, dalam apa bidang pun jika kita berusaha dgn bersungguh2 pasti akan mendapat kejayaan. Mana sangka juan yang dahulunya kutu rayau kampung sampai ada orang kata juan ni "mat pet" "mat remp-it" " kaki tembok" dan sebagainya..... Tapi kini juan jadi apa ek? Personally aku rasa aku dah berjaya mencapai apa yang aku nak walaupun pada org lain may be pencapaian aku ni hanyalah sekecil hama. Tapi kejayaan dgn usaha kita sendiri nikmatnya mmg terasa menusuk ke qalbu dan sanubari.

Alhamdulillah genap 7 Mei 2011 (Sabtu) selesai sudah sesi pembelajaran juan selama 3 tahun di Institusi Pengajian Tinggi Awam. Rasanya baru semalam je aku daftar masuk, tup2 dh abes dh..... tapi itu kalo ikut kiraan on time. Yang aku ni ada 2 paper drop and thesis part II utk sem depan.... adoi! tp xpe sbb dh kawtim dgn lecturer sem depan aku xnak masuk kelas just amik exam jer. Itupun dah memadai utk aku gembira pada saat ini. At least dh x perlu hari2 rushing nk ke kelas..... 6.30pm - 12am. Rasa lega sgt2 penderitaan sudah berakhir. Lepas ni bolehlah aku fokus pada hobi aku....hehehehe.... leh ngeteh2.....gath2..... ride2..... outing.....gym.... sport.... properties agent dan macam2 lagilah juan nak buat.


2 comments:

  1. caiyok! dah nak abes bajar! cayalah beb!

    ReplyDelete
  2. leh ber'gath dgn dgn gang reban...yahooo...!!!!

    ReplyDelete