Monday, July 18, 2011

SAKIT

As salam sume......

Cite lambat update tapi tetap ingin menceritakan. Last month aku telibat dgn kursus di Hotel Crown P.J. Kursus berjalan selama 2 hari 1 malam jer.... Kursus ni kira cam santai2 je x stress sgt. Pada masa yang sama salah seorang staff kt tpt keje ni yg sinonim dgn panggilan manjanya ABE UDA telah dimasukkan ke Hospital PPUM kerana menjalani pembedahan Batu Karang di dalam hempedu. ABE UDA ni sudah berumur dan boleh dianggap sebagai sifu kerana beliau sememangnya OTAI dalam bidang teknikal. Alhamdulillah beliau telah selamat menjalani pmebedahan tersebut dan sudah boleh kembali bekerja seperti biasa. Menurut ABE UDA, penyakit beliau ini disebabkan oleh kandungan asid yang tinggi dan juga faktor pemakanan yang tidak seimbang. ABE UDA ni plak mmg penggemar makanan2 laut seperti ketam, udang, sotong, kerang dan juga gulai kawah. So beliau menasihatkan kpd yg masih sht tu eloklah jaga pemakanan anda dari sekarang krn effectnya nnt bila dh tua atau x sempat tua pun dh boleh kena penyakit ni. Lihat gambar dibawah ini, gambar akan menceritakan segala-galanya.....







Sebahagian kakitangan kt tempat keje datang melawat selepas selesaihabis kursus.







No comments:

Post a Comment