Thursday, October 27, 2011

CABARAN DIET 3 BULAN

Saya dengan ini mengisytiharkan bahawasanya saya ingin memulakan cabaran untuk berdiet selama 3 bulan bermula dari....???? hehehehe..... sehingga...???? hehehe......

Niat tu dah ada dah tapi perlaksanaannya xtau bila. Bila nekad je mulalah dugaan datang manjang. Dan2 tu ada org wat jamuanlah, kendurilah, kt office ada makan free laaa.... dan macam2 lagilah rezeki datang. Bila xde nekad2 nk diet xde plak bagai2 tu datang..... Step2 nk diet and pemakanan yang nk dipilih tu dh ada dlm list tapi....... begitu susah sekali untuk dilaksanakan. So nk wat kesimpulan mudah boleh x? Kan Nabi dh ckp dulu sunnahnya ialah mkn sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang. Masudnya makan yang memadai dengan apa yang diperlukan. Bukannya melantak macam esok sawah padi kt Tanjung Karang tu kering kontang.



2 comments: