Thursday, December 22, 2011

HAI LELAKI, ELOK KE MELANCAP???Tajuknya agak lucah bukan? namun tiada unsur kelucahan disitu melainkan perkongsian maklumat, itu sahaja.....Sebelum tu, aku nak ucapkan terima kasih kepada saudara dari blog http://www.cayob.com dan juga blog http://helmifaiz.com. Aku amik entry ni dari diaorg.... kredit penuh diberikan pada diaorg nih.....

Ok kita teruskan membaca yer, kpd kaum Adam ini amat penting...!!!! kepada kaum Hawa ia boleh dijadikan tambahan ilmu pengetahuan dan juga pemantauan kpd para suami.

Anda tahukah apa maksud melancap??

Menurut al-Syeikh Mustaf ‘Adawi dalam kitab Ahkam al-nikah wa al-zifaf, melancap atau istimna adalah dengan menggeselkan tangan pada zakar hingga terpancutnya air mani.

Cuba baca baik2 dan fahamkan yer ahkak2 ahdik2.... Tapi ingat hukum melakukkannya ialah HARAM dan perbuatan itu adalah berdosa. Tapi dosanya tidak sama dengan dosa berzina. Tetapi berbuatan ini di bolehkan kepada pasangan suami isteri, sekiranya isteri mereka dalam keadaan haid. Juga hukumnya akan menjadi HARUS sekiranya seorang lelaki bujang untuk mengelakkan daripada berlakunya maksiat akibat teransang oleh sesuatu yang menjadi punca kerangsangan tersebut. ( ayat medic camni ke?)
“SALAH KE MELANCAP??”

Melancap dengan secara yang tidak dapat dikawal, ianya dapat menjadi sesuatu yang sangat bahaya. Semasa melancap kebanyakan lelaki lebih fokus kepada kawasan khusus zakar, kawasan ini yang ada kebanyakan erotogenic.

Apabila air mani dikeluarkan, tenaga, bahan penting, dan nutrien akan hilang. Sangat merbahaya jika mengeluarkan air mani secara berlebihan. Dengan kehilangan begitu banyak tenaga, anda tidak akan dapat kekal sihat dan risiko untuk mati awal.

Ramai yang tidak perasan kesan daripada melancap berlebihan ianya dapat memendekkan jangka hayat dan juga membuatkan anda sakit tulang belakang. Keseimbangan badan akan tidak stabil mengakibatkan anda sentiasa berasa sakit2 dan sengal2 selepas proses pemelancapan itu dilakukan Melancap adalah satu kenyataan saintifik dan mesti difahami dengan matang.

Cara untuk membezakan lelaki yang melancap berlebihan dengan lelaki yang melancap secara teratur adalah dengan membezakan warna kulit mereka, lelaki yang melancap berlebihan biasanya warnanya sangat pudar. Kesan akibat kehabisan tenaga, mata mereka sering malap, pendapat mereka amat perlahan dan kurang cita-cita serta selalu tertekan akibatnya melancap secara berlebihan.

Bukan aku cakap tapi amik orang lain punya then aku olah sikit2.....

Sumber Klik Sini

Berita lanjut....

http://helmifaiz.com/kesan-buruk-melancap-dan-blowjob-bagi-lelaki/

2 comments: