Thursday, December 22, 2011

MAKAN - MAKAN

Lambat update cite pasal makan2 ni, tp aku x kira aku nk cite gak dgn orang. Biarlah aku nk cite, x bole ke? entry kali ni juanz nk cite bab makan. Makanan ni lain dr yg lain tau. Kalo setakat upload gambar fast food baik xyah der.... dh berkurun katenya makanan2 tu wujud. Asyik makanan yg sama jer nk diceritakan kan?

Ok last week company aku ada wat site visit ke tapak projek di Sungai Besar, Selangor Darul Ehsan. Tujuannya adalah untuk.......?????............. kerana kerja laaa. So lepas je abis site visit and merapu2 kt site kitaorg plan nk gi lunch kt area situ gak memandangkan matahari terik dh memancor tegak di atas kepalo den ni tp no idea. Maka dgn rasa rendah diri dan rela hati aku pn mencadangkan agar semua bala tentera yg pelahap2 tu di kejarkan ke sebuah restoren makanan eksotik di Tg. Karang. "

Sedikit sinopsis dan kelainan tentang restoren ni ialah berkenaan dgn makanan yg disajikan berbeza dgn restoren di tpt lain. Restoren ni ada menghidangkan menu seperti Landak, Rusa, Pelanduk, Baung sungai, Udang Galah, Ayam Kampung dll yg halal hoccay.... tempat yg kitaorg gi mkn ni merupakan cawangan kepada Restoren Rimba di Sungai Panjang, Sungai Besar.

Aku xnk cite panjang2.... gambar di bawah ni menceritakan segala2nya.... layan.....



















Bukan yang ni.....




































































Yang ni pun bukan.....


















































































Laaaaa.... kan aku dh ckp td kalo setakat nk cite pasal makanan fast food baik xyah.... try scroll lg ke bawah ada x gambarnya.....











































































































































































































Menu kampung piyyyoorrrrr....!!!!!!



Ni la dia daging landak masak rendang + sambal belacan + tempoyak + Ikan baung masak lemak cili api + ayam kampung goreng rempah + ulam-ulaman yg jrg ditemui + air fresh oren.





Inilah di antara bala tentera yang pelahap2 setelah penat berjuang semasa site visit... penat ker kak long? nampak ada kepoyo'an di situ.....hahahaha....

5 comments:

  1. aku dah makan kat sini.. aku suka rendang landak tu.. tapi yg lain2 aku kureng gemar plak.. huhu

    ReplyDelete
  2. yeke... ko kalo bab mkn mmg pantas kan fara? tp ok jgklah menu2 dia.... best!

    ReplyDelete
  3. waaa...pling suke menu kampung...nti ley la blnja ct ye...hahaha

    ReplyDelete