Tuesday, March 27, 2012

INSURAN

Malam tadi aku berkesempatan menemui rakan sekuliahku dulu di Klang. Sekarang ni kwn aku tu dh aktif jadi ejen insuran. Sebelum ni dah beberapa kali dia soh aku amik tapi aku wat dek jer sbbnya... aku x nak dan belum nak lagi. Sebenarnya sebelum ni pn aku dh ada insuran tp ada problem apa ntah pemotongan insuran tu terhenti. Sepatutnya insuran tu akan "deduct" dari akaun aku so lps ada problem "deduction" tu aku terus abaikan jer.... selamatlah aku xde masalah kesihatan yang kritikal.

Tapi ntah camne tetiba aku terbukak ati nk amik semula insuran dgn kwn aku tu. Kali ni aku yg call dia soh dtg dr PUTRAJAYA - KLANG. Kalau aku nk jejakkan kaki ke PUTRAJAYA rasanya.... mmg TIDAK AKAN kot......kecuali kalau ada hal yang sgt2 mustahak. Tapi rasanya sejak tahun 2008 xde dh kot hal2 berkaitan dgn PUTRAJAYA nih. Ataupun memang aku yg x nak cr hal kt sana. ADA SOMETHING kot kt PUTRAJAYA tu.... hahahahaha... dah2 jgn merepek juanz.... haruskah aku pendam atau padam kenangan itu dan format balik memori card dlm otak aku ni? sila abaikan..... ok seterusnya......

Setelah berdiskusi selama 3 jam (cite insuran 30 minit jer....) aku pn memilih utk mengambil pakej yg ditawarkan ada PERLINDUNGAN - MEDICAL CARD - KEMALANGAN - SAVING. Kesian kan dh tua2 baru nk amik insuran, xpelah at least nk jugak amik daripada dah pencen2 baru nk amik lagi naya. So secara x langsung aku turut membantu kwn aku tu menambah pendapatan sampingan. Dia bekerja keras sebab nak menyara keluarga juga menjaga anaknya yang kurang upaya. Oklah xnak ulas bab kanak2 kurang upaya ni sbb nya aku ni berjiwa sentimental. Takleh tgk bdk sakit, org tua sakit or yang OKU sbbnya hati aku cpt tersentuh dan jadi sayu. Muka je nmpak ganas n dgr lagu rock2 tapi dalam hati ada jgk sikit jiwang.... jiwang ke arah tu xpelah kot kan? jgn jiwang dgn cinta bagai udah ler.... Ada ker juanz???? hahahaha... errr....errr...errr.... no komen, sila selotip mulut sendiri. peace no war!!!!

2 comments:

  1. Yg hang amik ni investment plan kan...? Bkn smata2 insuran kan.? Kalo investment, duit leh amik bile kate ada urgent nk gune...kalo insuran yg biasa tu rugi

    ReplyDelete
  2. yup....kira ni pakej lengkaplah....

    ReplyDelete