Thursday, March 22, 2012

RAGAM MANUSIA

Baru-baru ni ada berjumpa dgn kawan sama2 study dulu. Kebetulan dtg meeting kt opis then lps meeting terus gi minum. Sambil2 tu kitaorg berbual-bual sambil mengimbau kembali zaman belajar dulu2. Tetiba kawan aku ni tanya kt aku,

Aji : wak ko ada contact Rais x?

Aku : Xdelah ji, nape yer?

Aji : Saje je tnya....

Aku : Cara ko tanya ni mcm ada sesuatu jer..

Aji : Aku ada terserempak dgn Rais kt PICC baru2 ni. Time tu ada event, tp apsal dia mcm dingin je dgn aku. Tak seceria dan sepoyo dulu. Pastu dan2 plak buat2 bizi.

Aku: Alaaaa... may be dia bizi kot nk handle event tu. Ko kenalah faham jgn cpt amik hati.

Aji : Memula tu mmg aku fikir cam ko, xdenya aku nk amik hati. Tapi baru2 ni aku terjumpa plak dgn Meor, tgh borak2 tu terkeluarlah topik pasal Rais ni. Bila terkeluar cite negatif ni terus aku kaitkan dgn layanan dingin dia kt aku masa kt PICC dulu tu.

Aku : Cite apa ji?

Aji : Camni... baru2 ni kawan kita Meor ada jmpa dia kt Ipoh. Dia skang dh jd MANAGER kt salah sebuah institusi kewangan + part time photographer. Dah berjaya dah..... kete pn besar, Nissan Grand Livina and Proton Inspira.

Aku : Yeke.....oklah tu, syukur Alhamdulillah, seronok dengar cite kawan2 yg dh berjaya nih.... so apa masalahnya?

Aji : Masalahnya aku x heranlah dgn apa yg dia ada tu cumanya dia ada ckp kt Meor, dia kata satu hari nanti dia nk tunjuk kt korang sume macam WAK, BOY, PET, AJI, ACOI, TONY. Kiranya dia nak ditujukan khaslah utk gang2 jahat bahawasanya dia dah berjaya. Rupa2nya wak, selama ni dia ada menyimpan dendam kt kita sbb time study dulu gang2 nakal macam kita ni belajar main2, selalu jamming, merempit, main snooker, dan tuuuuttt....tuuuuttttt.....tuuutttt... tp result power n x pnh carry paper. Pastu satu lg ko x ingt ke dia kan mangsa kutukan sbb dia poyo, belaja bagai nk rak tp result hampeh siap carry paper lagi ....mat bunga jgn ckplah.....hahahhaa....

Aji : Tapi yang bestnya dia mcm jadikan ko sebagai tanda aras plak. Dia siap ckp lagi "tengok wak tu apa yg dia ada? setakat kereta buruk tu jer, pastu x abes2 asyik merempit dgn MOTO RX-Z jer, masih di takuk yg lama x berubah2"

Aku : Yeke ji..... astagfirullah... aku x amik hati langsung dgn sume statement2 yg ko ckp td tu. Cumanya aku sedih sgt nawaitu dia utk cr harta2 tu sume semata2 nk tunjuk kt org. Lagi satu, aku x pnh lg jumpa kes camni, x sangka plak ada wujud manusia jenis camni ek? dan x sangka jugak dia take serious dgn guarauan n kutukan kita selama ni ek?.

Aji : Itulah pasal.... patutlah masa jumpa kt PICC tu dia mcm nk xnak je layan aku.

Aku : Hahahaha.... org dh x sudi ji, xpelah. Biarlah dia nk tunjuk segala harta benda dia kt kita. Allah kalau nk tarik nikmat "kun fa ya kun" sekelip mata je ji. Cuma aku terkilan kalo nawaitu dh tersasar, rezekinya, penat lelah dia nk kira camne ek? Kaf - Ba - Ro - Kaf - Ta - Nun, ada ke x ye ji? Satu lagi kalo kita ada harta sekalipun takkanlah kita nak tunjuk ji....

Aji : Entahlah wak, reunion kita kali ni rasanya macam x mencapai tujuan jer. Dah macam perjumpaan untuk menunjuk2 harta yang dikecapi pulak.

Aku : Kekayaan seseorang tu dinilai dari segi kereta besar dan pakaian mahal2 ek? xpelah ji.... bersabar je, kalo dgn cara tu dia dpt memuaskan hati dia dan dia dapat memaafkan kesalahan2 kita kt dia dulu, biarlah.....tapi aku mmg forever F**K kt dia and dia tetap mangsa kutukan, ejekan, bahan aku even dia bergelar Dato' or Tan Sri. hahahahaha.....

Aji : ko mmg S**L kan wak... sama je perangai dgn boy. Memula aku dh sejuk dh dgr ayat2 insaf tu tp ayat2 last tu rasa mcm nk maki ko plak......hahahaha...whatever laaaaa.....






No comments:

Post a Comment