Sunday, April 1, 2012

DRIFT OH! DRIFT.....

Semalam ptg aku terbukak hati nk tgk blk bdk2 drift wat aksi jalanan kt area Puncak Alam. Itupun lepas adik laki aku dok push2 and beriya2 mengajak barulah aku nk follow.... Yang sebenarnya bknnya apa, adik aku ni dh mula nk berjinak2 dgn aksi drift. Tapi aku la yg selalu jd batu penghalangnya. Ada sebab aku wat camtu...... nnt aku xplain kenapa yer.....

Ok...berbalik dgn drift kt Puncak Alam tu, aku smpai lbh kurang jam 6.50pm (jarak Puncak Alam dgn kg aku x jauh, lbh kurang 10 minit je smpai). Time tu aku tgk dh ramai penonton x berbayar parking kt tepi jalan tgk gang2 driffter beraksi. Aku memerhati dari jauh dok dlm kete jer sambil2 fokus skill diaorg dan cr kenalan2 lama aku. Tengah aku berkhayal berseorangan (adik aku dh tercongok awal2 kt tepi track tu.....) tiba-tiba aku disapa oleh seseorang....

Kawan : allo bro! apsal menyorok2 nih?

Aku : eh, joe.... dr mana ko ni terkejut aku...

Kawan : Perati bdk2 baru ni wat aksi.

Aku : Ni bdk2 ko ker? boleh tahan....

Kawan : Alaaa...biasa2 jer....Taklah sehebat ko dulu wan... Bdk2 pelapis ni dh minat so kitaorg support la.

Aku : Eh, dulu tu bila ek? hehehe....

Kawan : eleh....buat2 lupa plak. Bdk2 kg ko pe cer? lama x dgr berita? lps KEJADIAN dulu tu terus senyap jer....

Aku : Entah ler... aku pun dh lama x kontek diaorg. Diaorg ada je bersembunyi kt kg tu cuma dh x aktif lg. Paham2 dah la geng....

Kawan : Sayang kan.... masa bdk2 ko tgh "up" dulu mmg best. Meriah tul, leh dikatakan ada je aktivitinya x kisahlah halal or haramnya.... hahahaha....

Aku : Dah 2-3 org kot jadi tabligh, dok melepak kt Sri Petaling tu.... Yang lain2 adalah jgk tp dh x aktif. Macam "dodek" meru still aktif every month time attack kt Sepang and Drag "HARAM". Yang lain2 tu fokus cr duit and family je kot.... si Jamal plak dh slow, kete pn dh jual so dia jd advisor/instructor utk org2 yg nak amik lesen track.

Kawan : Ko plak apa bikin?

Aku : Sambil tersenyum......aku bikin panas jela geng.... hahaha.... Jom balik! dh nak maghrib ni, soh bdk2 ko stop.... :-)

Kawan : ????????


Tak sangka plak ye bdk2 yg main drift tu rupanya skuad pelapis kawan aku. Aku bkn xleh nk support adik aku tu main drift tp aku fokuskan dulu camne nk cr duit tepi. Dah ada modal barulah boleh main tu main ni bagai... Dulu kete aku jahanam pn sbb dia. Bila dh jahanam, x reti nk repair pastu tinggal pakai plak kete 1 lagi. Aku plak yg kena tanggung kos repair. Dahlah x reti2 nk repair kete sendiri. Last2nya baik aku jual... kalo dia nak, pegi beli sendiri... hahahaha... bkn aku nk burukkan adik sendiri tapinya nak ajar dia hidup berdikari. Skang ni dia tgh dok ayat2 aku soh wat projek kete aku yg terbengkalai dulu. Tinggal satu ni jela kete projek aku yang ada. Aku pn dh malas dh nk tgk kete ni and xtau nk wat apa. Aku diam jer malas nk ckp YA ataupun TIDAk... pikir sendirilah ye ADIK KU......




Model Toyota Celica Lift Back 1.8 cc




Ni la rupa kete old skull aku yg terbengkalai. Tinggal satu ni jela harta peninggalan, yang lain2 dh di jual....





7 comments:

  1. Mesti byk kn kete drift hang...aku suke gak tgok org drift...pnah ada drifter offer naik duk sbelah..tpi xbrani...hahahaha

    ReplyDelete
  2. eh, oklah tu nape x naik? ruginya..... awat hang lmbt masuk keje sini, kalo x aku leh offer hang naik ngan aku. hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mane ler nk tau yg hang drifter...tgok hang cm abah2 je...skali jiwa drift tu...hahahaha...kalo tahu aku dh suh hang pi pnjam kete sape2 wt drift..leh aku duk sblah...

      Delete
  3. Replies
    1. takkanlah aku nk pakai baju bgtau kt sume2 org..... "AKULAH DRIFTER".... hahaha...

      Delete
  4. lohh..rare ni bro..sayang tu nak jual..
    kalau bro serius nak jual kenapa tak up kan dalam mudah.com jer..
    or forum-forum oldskool ke..?

    kalau belum sold dan bro nak saya tolong up kan
    dalam forum-forum saya boleh tolongkan..

    email detail kepada saya.. lambdaspin@gmail.com

    ReplyDelete