Tuesday, June 12, 2012

AGENT PROPERTIES

 

Agak lama juga aku meninggalkan dunia properties ni. Kalo x silap last skali close deal tahun 2011 kot. lps tu dah xleh nk handle dah sbb kekangan masa dan juga ada tanggungjawab yang perlu di selesaikan dahulu. Semalam tgh dok menung2 kt umah tetiba terpandang majalah yang aku sepah2kan. Aku tenung lama2 majalah tu.... dah lama sgt kot x mengikuti perkembangan dunia properties. Maka sumber inspirasi mula berputik dan terdetik di hati. Majalah i-properties  yang selalu aku baca setiap bulan dulu tu seolah2 memanggil2 aku untuk join semula wat sale jual rumah dan tanah ni. Untung ker? kaya ker? hahaha.... xlah kaya mana, xlah mewah mana.... sekadar cukup segala2nya InsyaALLAH. 

Ingat lagi dulu bila jumpa kwn2 sambil2 lpk dok sembang perihal kerjaya masing2. So masing2 pn dgn semangatnya berceritalah dan aku pn x terkecuali. Tapi bila turn aku je bercerita terus diaorg terbeliak bijik mata n kata aku kaya. "wah wan.....kayalah jual rumah, jual tanah" hahaha.... AMIN.... aku amin kan je mana tau jd kenyataan kan? tp hakikatnya hampeh je pun.... mcm yg aku ckp td ianya sekadar cukup. X lah mewah mana.... So rasa2nya mcm nk start blk tp nk bangun semula dr tido bknnya senang. Abes dh contact2 bank, lawyer, potential buyer n owner dh ilang n lenyap dr ingatan....Agak malang sekali aku kena start dr mula blk. Basic pn dh lupa... nk runnner pn dh x reti.... hhhhmmmm... tgklah yer kalo rajin lps raya thn ni or ujung thn or awal thn dpn br nak mula.... ekekekeke.....

Kat bawah ni ada link blog yg x berapa nak menjadi... huhuhu.... dah bersawang2 and xtau bila nk mula balik mengemas2 dan membersihkan sawang blog kt bwh ni haaaaa......  ;p

http://googlereadermalaysia.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2012-01-01T00:00:00-08:00&max-results=3 






8 comments:

  1. Jgn lupe declare cukai tau....winkkkkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoi...funnylah, camne nk lari dr LHDN ni.... huhuhu

      Delete
    2. Haaa...siapla...no fail sila convert dari SG ke OG ye..hahaha...dh 2 ejen insurans aku audit. Byk lari cukai..ni kalo agen hartanah memg brlipat kali ganda lari cukai ni.... =P

      Delete
    3. byklah ko...!!!! jgn ngada2 nk cr aku yer..... aku cepuk kang....!!! hahahaa.... harus aku kena cr utang byk2 sbb nk lari dr income tax. huhuhu....

      Delete
    4. oiiii...sape kate dengan ader hutang byk2 hang leh lari dari income tax...?? hutang tu merujuk pada perbelanjaan hang...setiap perbelanjaan tu plak merujuk pada income hang...pahammmm.......

      Delete
    5. x pahammm... aku declarela plak jaga org tua, jaga org sakit, jaga org cacat, wat derma byk2 leh lari jgk kan huda...... hihihi....

      Delete
  2. nak berjaya kena bermula dari bawah...slow2 lah..
    insya allah...

    ReplyDelete