Thursday, July 26, 2012

CUTI KEJE GI SOPING


Sapa yang dah soping raya angkat tangan...!!!!! huhuhu..... semalam sesaje amek cuti rehat dgn niat disertakan pelaksanaan untuk bersoping. Hamek CUTI REHAT ye ahkak2, ahdik2.... bukan hamek M.C tau..... huhuhu..... Tapi sebenarnya xdela nk soping sgt pn just window2 jer dan kebetulan mmg ada hal plak kt Pavilion time tu. So disebabkan xde nk plan2 aku xtau nk tuju kemana, dlm kepala otak ni cuma ada SOGO jer..... so terus ke SOGO. Bila dah window2 kt SOGO tu (1/2 hari jgk kot....)  rasa mcm dh x bermaya dan mmg niat nk kuar dr KL before 2pm. So aku berjaya meloloskan diri dr kesesakan lalulintas dan terus menuju ke Sijangkang, Banting utk berjumpa dengan kawan. Sampai kt sana lbh kurang 2.30pm, masih ada beberapa jam lg utk berbuka, jgn sia2kan cuti yg telah di ambil so aku plan utk ke GM Klang plak. Sesampainya ke GM Klang aku x terfikir pun nk ke Kenanga Wholesale City (KWC)kan? boleh terlupa plak kan nk gi KWC ni....adoi..... padahal dh kt KL pg td dan masa beberapa jam yang lalu telah aku habiskan di SOGO shj...... apa aku buat? termenung je kot tgk baju..... nk gi Jalan TAR harap maaf la mmg x suke bersesakkan nnt aku akan kelemasan, nk gi KL lg mmg mcm xde harapan jer. Rumah dekat je kt Klang, tp niat hati nk gi KL tu sgt berat. Sangat malas tau nk bersesakkan.....Kat bawah ni nnt aku sharekan sedikit detail camne nk ke Kenanga Wholesale City (KWC) tu so sesapa yg bercadang nk gi sana leh la refer yer....

So nak dipendekkan cite dan setelah dirumuskan keseluruhan jadual, aku hanyalah pergi ke Pavilion - SOGO - Sijangkang - GM Klang - Bazar Meru, Klang - Balik umah - Berbuka. Sekian terima kasih.....  :-)

How going to Kenanga Wholesale City (KWC)?

By LRT
From Putra line (Kelana Jaya[KJ24] or Terminal Putra Gombak[KJ1]), interchange at Masjid Jamek[KJ13] to STAR line, disembark at Hang Tuah LRT station[ST3].
For STAR line route, disembark at Hang Tuah LRT station[ST3].

By Monorail
For Monorail route, disembark at Hang Tuah Monorail station[MR4].

By Bus
Rapid KL[B112],[U423].
A 5 minutes walking distance from Hang Tuah Rail and Bus station to KWC

 KENANGA WHOLESALE CITY


 PAVILION

 

 SOGO KUALA LUMPUR



GM WHOLESALE KLANG






BAZAR RAMADHAN MERU, KLANG

No comments:

Post a Comment