Friday, July 6, 2012

HR...oh!.... HR

Hai....mcm2 hal arini terjadi.... mmg HR selalunya bermasalah ek? kalo nk cita bab HR ni kt mana2 tpt pn mesti ada problem. Sebabnya ia berkaitan dgn human sense so mmg selalu terjadi masalah kerana perasaan manusia ni berubah2 dan juga kadang kala ada juga manusia yang bekerja berdasarkan perasaan ataupun tahap kualiti kerja di pengaruhi oleh perasaan. Citenya gini.... aku ada menggunakan kenderaan syarikat untuk melakukan kerja luar. So perjalanan dari Shah Alam - Tanjung Karang bermula jam 5.30 am - 11.00 pm. Bila kunci dah dipulangkan segala rekod tentang penggunaan kenderaan perlulah direkodkan dlm sehelai kertas bersaiz 4cm x 20cm sebelum mereka itu (org2 HR yg bijak pandai) akan merekodkan pula pada buku kenderaan.... sgt x profesional kan? ada potential utk hilang. Maka dgn itu sangkaanku benar belaka. Apabila aku hendak copy helaian buku kenderaan tersebut utk tujuan report site makanya tarikh aku pergi ke site pada 26/6 tiada dlm rekod mereka. Sebaliknya 25/6 lompat ke 27/6. mana peginya 26/6???? aku bertanya, maka dgn wajah yg ceria dan reaksi seakan2 tidak mengerti apa itu persoalan dijawab pula dgn soalan... ko ada tulis x dlm kertas standard bersaiz 4cm x 20cm? hahahahaha.... sgt berpuas hati pertanyaannya itu.  Baru 2 hari kak.... ingatan dah hilang ek? aku dh dekat 10 tahun kot keje kt situ takkanlah x cam muka aku? dan2 leh lupa aku yg bawak kenderaan itu dan tanya lg soalan terhadap soalan yg diberikan. Oklah.....Sebenarnya ini salah satu contoh shj, tidak ada kene mengena dgn tpt kerja aku ataupun tpt keje korang....huhuhu..... Contoh kejadian ni sebenarnya diambil di salah sebuah syarikat di Myanmar sana tu haaa.... xde kejadian ni kt Malaysia. peace!!!!  ;p

5 comments:

  1. apekah name syarikat di myanmar itu..??? sungguh unik skali ceritanye

    ReplyDelete
  2. company xde register kt SSM (suruhanjaya syarikat myanmar).. hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahahaha....tuler..google pun tak jumpe suruhanjaya syarikat myanmar tu..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo cr guna google utk menyelam tu mmglah x jumpa.... ekekeke....

      Delete
  4. Salam...

    Oh..faham..sangat faham..biasa dah dengar cerita nie..kat bangladesh pun same jugak..huhu

    ReplyDelete