Tuesday, August 14, 2012

KISAH LENNIE....


Semalam petang sempatlah aku on FB jap sementara menunggu waktu berbuka pose hari yg ke-25. Bila on je FB makanya nampaklah update status dr group classmate AP-226-CM-ers - FSPU (Gang2 Construction Management). Yang update tu rakan classmate namanya Jeehan, dia update ttg Prof. Zaiton@Mak Ton yg mengajar kitaorg dolu2 masa kt UiTM.... Kemudian mcm biasalah komen2 dr kwn class bertubi2. Dalam byk2 komen tu TERmuncullah classmate yg paling aku x dapat lupakan iaitu Lennie Suriji (nama sebenar ni tau.... hahaha...) dia adalah gadis genit dari Sarawak dan masih single and x pasti available lg ke x. Kenapa aku x dapat lupa kt dia? sbb aku pernah ngorat dia ker? hahahah.... plzzzzz....  ke sbb dia pernah ngorat aku? lagi statement berani mati nampak! hehehe.....

Alahai....kisahnya berkisar tentang budak nakal yg suka menyakat orang. Masa zaman study dulu time tu x ingat part bape ntah, aku duduk di barisan kedua (aku xleh duduk belakang2 sbb nnt x nampak tulisan....ekekeke...). Dalam barisan kedua tu aku sorang je yg duduk, barisan pertama n belakang skali penuhlah pulak....pelik2..... so time tu Lennie ni dtg lewat bersama rakan seperjuangannya iaitu Safini@Fini. So tempat yg kosong adalah bersebelahan denganku wahai rakan2 pembaca. Makanya selepas dia duduk tu aku x rasa janggal pun sbb perkara biasa je cumanya time tu aku rasa kebosanan yang melampau. Kebetulan mood aku x berapa bagus, hormon aku pun x stabil (apa kaitannya?) nk belaja pn x fokus.... org dok sebok salin nota aku plak dok sebok menconteng buku melukis2 kartun bagai. Selang setengah jam sebelum rehat tu aku pusing kanan, aku pusing kiri lastnya aku ameklah pensel tekan. Aku tekan2 pensel tekan tu menandakan aku berada dlm situasi bosan paling maksima. Pastu aku nampak plak tgn Lennie, "bak sini aku nk tengok tapak tgn ko boleh?".... "ko nak watpe?"...."mtk jelah byk ckp plak, aku nk tgk ko tgn ko tu putih ke x"..... "Nah! tengok puas2"...... bila dia hulur je tapak tgnnya terus aku cucuk tapak tgn dia guna pensel tekan tu. Menjerit dia kesakitan..... "eh, sakit ke Len?".... "sakitlah bodoh! bongok ko...!!!"..... "hahahaha.... bosan siuttt....."

Lepas rehat kitaorg sambung balik kelas, pastu Lennie bisik kt aku. " wei juanz, ko tengok apa jadi? aku akan ingat sampai mati.....siap ko!"..... pastu aku bisik plak kt dia... "Aku kasik tanda kt ko supaya ko akan ingat kt aku sampai mati...huhuhu.." nakal x? pastu selang seminggu dan sehingga hujung sem tanda tu masih ada lg dan rasanya sehingga kini kot..... waakakaka.... dan sememangnya Lennie adalah rakan sepergaduhan aku dr awal belaja sampailah abes belaja..... Skang ni minah tu still belaja lagi kt UiTM Shah Alam dan berita menggembirakan baru diterima yang Lennie tu baru je berangkat ke U.K September 2012 ni utk melanjutkan lagi pelajarannya..... peace Lennie... :-)


To Lennie :-

 

 


6 comments:

  1. hahaha..lennie baca ke blog ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x baca pun.... tgh pikir nk publish kt dia ke x....huhuhu....

      Delete
  2. alahai...nakal giler....lau rindu, g lah jupe dia...hehehe

    ReplyDelete
  3. hehehe..jahat nyer..
    mesti sakit giler kan..
    kalau ita lah yang kena memang kena kena sepak lah ni..
    kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaklah.... nsb baik je x kena, sempat mengelak....hahahaha.....

      Delete