Sunday, September 30, 2012

LEGOLAND MALAYSIA PROMOTION

Assalammualaikum..... harini aku nk share2 gambar je dgn nk bgtau Legoland Malaysia J.B through Suria City Hotel ada wat promotion. Nak cite lagi detail contact diaorg sendirilah. Nak tau Legoland ni best ke tak rasanya korang lg tau dr aku kot. Tengah hot ni.... keychain paling murah pun RM25. Jangan persoalkan tentang duit tapi persoalkan tentang keseronokan dan pengalaman yang anda susah nak dapat di lain2 tempat kecuali anda pegi Oversea sana tu haaa.... ni dh ada kt Malaysia kita kenalah bersyukur.... :-)











Monday, September 24, 2012

FANTASY PREMIER LEAGUE 2012 / 2013

Demam lagilah gamaknya......  Liverpool kalah 1 - 2 dgn M.U di tempat sendiri...malu yoep!!!! Sebenarnya kalau ada kaki baru best main menatang nih kan? so secara otomatiknya hampir separuh staf kt opis aku main menatang nih so..... aku pn x ketinggalan terbabit sama. hehehe.... Kena pandai meramal n pilih player x semestinya kena pilih yg power2 jer....  sume org xtau aku sokong mana sebab aku lalang..... tp hakikatnya aku memang minat THE BLUES sejak azali lg. Biarlah org kata cap ayam ke apa hati aku tetap pada THE BLUES...... huhuhuhu.....






Friday, September 21, 2012

BRAND KAWASAKI

Tetiba je rasa macam nak try pakai moto model ni laaa.... aritu ada member baru beli moto nih. sesaje try, wah! mcm menarik jer.... tp xtaula maintenance camne takut tersadai plak kang kt umah lelama. huhuhu......

Friday, September 14, 2012

HUKUM BERPUASA PADA HARI JUMAAT

Assalammualaikum.....

Untuk pengetahuan bersama.....
 
Di dalam mahzab Syafie, hukum berpuasa sunat pada hari Jumaat tanpa disertakan puasa sunat pada hari Khamis atau tidak disertakan puasa sunat pada hari Sabtu adalah " MAKRUH "

Dari Muhammad bin Abbad bin Ja’far, “Aku pernah bertanya kepada Jabir: Adakah Nabi melarang berpuasa sunat pada hari Jumaat ? Jabir menjawab: Ya." (HR Muslim).

Dari Juwairiah, “Bahawa Rasulullah SAW masuk kepada saya pada hari Jumaat sedang saya berpuasa. Maka sabdanya: “Adakah engkau sudah berpuasa kelmarin? Saya menjawab: Tidak. Sabdanya: Adakah engkau akan berpuasa esok? Saya menjawab: Tidak. Baginda bersabda: Hendaklah engkau berbuka.” (HR Bukhari)

Nabi bersabda, “Hari Jumaat itu adalah hari Eid (hari raya), maka janganlah jadikan Eid kamu itu sebagai hari kamu berpuasa, kecuali kamu berpuasa sebelumnya atau sesudahnya.” (HR Ahmad)

Dari Abi Hurairah r.a, Rasulullah SAW bersabda: “Janganlah kamu berpuasa pada Jumaat, kecuali bersama satu hari sebelumnya atau satu hari sesudahnya". (HR Muslim).

Thursday, September 13, 2012

ADA MASANYA



Ada masa kita gembira, ada masa kita ketawa, ada masa kita menangis, ada masa kita bersedih, ada masa kita bersuka ria, ada masa kita berduka, ada masa kita sihat seadanya dan ada masa kita sakit tanpa dipinta. Ada masa-masanya kita sering kecewa ada masa-masanya kita berjaya. Ada masanya kita bersandiwara ada masanya kita bermadah pujangga. Ada masanya kita bepuitis ada masanya kita menangis. Ada masa-masanya kita berdoa ada masa-masanya kita leka. Ada masanya kita mencari ada masanya ia pergi. Ada masa-masanya kita berlari namun setiap masa ianya mengiringi. Ada masanya kita mengingatinya namun setiap masa kita lupa kepadanya. Adakah setiap masa kita perlu ada masa atau setiap masa, masa yang perlu ada kita. Adakah semuanya perlu ada masa-masanya atau setiap masa perlu ada masa? Adakah setiap masa nafas ini ada atau yang pasti suatu ketika nafas ini hanya menunggu masa tiada........

Monday, September 10, 2012

BELENGGU IRAMA....


Berlari...berlari....dan terus berlari menjauhkan diri dari sepi namun ianya tetap mengejar dan terus mengejar. Berlari...berlari....dan terus berlari menjauhkan diri dari belenggu namun ianya tetap juga mengganggu.... Berlari...berlari....dan terus berlari menjauhkan diri dari seksa diri namun ianya terus mengekori. Entah sampai kapan ianya akan berakhir. Hanya padamu aku meminta, sesungguhnya kaulah yang pemurah, ampuni segala dosa2ku.... Kesejahteraan, kedamaian, keimanan dan ketaqwaan pintaku darimu YA ALLAH. Keranamu aku berada di sini, kepadamu jua aku akan kembali, dan apabila tiba saatnya nanti... sebelum sehingga tiba detik itu aku sentiasa bermohon hanya darimu YA ALLAH, engkau peliharailah diriku ini dari terus dibelenggu.... hanya sedikit...... hanya sedikit sahaja...... subhanallah.

Sunday, September 9, 2012

SNAP SANA SINI.......

Hai... hai... hai.... selamat pagi Isnin sume.... br lepas meeting td tetiba rasa nk update blog tp xdelah cite best pun just cite bdk2 ribena jer... Baru-baru ni ada terkecil hati dgn kwn sekuliah dulu. Xdelah sampai menghukum tp agak kecewa gak la dgn sikap RIAK dia tu. ok fine dia pakar DSLR dan dgn kemewahan harta yg dimiliki tp siap mention nk tunjuk kt someone (ditujukan khas utk aku... siap ckp nama pulak...). Walaupun x direct tp TERsentap jgk bila terdengar berita tu. errmmmm... ok maafkan dan bersikap positif jela.... sebenarnya aku x reti nk ckp pasal kamera DSLR ni al-maklumlah bdk baru belajar. Bila ditanya je model apa aku terus senyap, nk ckp kang segan plak yela... kamera kita cikai2 jer... tp skill tu kalo guna 1.3MP pn leh hasilkan sesuatu yg menarik kan? pucuk pangkalnya skill.... huhuhu.... dan yang sebenarnya byk gambar aku x upload sebabnya..... belum ada niat ataupun mcm x rasa nk upload lg. tapi kali ni aku sharelah kt korang sket2 gambar WITHOUT EDIT.... ada jgk yg edit tp simple2 jer....






 
Without edit - Picture taken @ Sungai Selangor Dam, Kuala Kubu Bharu



 Without edit - Picture taken @Pantai Remis, Jeram





Picture taken @ Bukit Kucing - Malacca - RXZ Convoy......

Itu shj.... ianya hanya gambar.... juz snap2 gitu jer xde nk skill mana pun.... malas plak nk edit2. Ianya hanya utk tatapan sendiri dan kepuasan diri sendiri jer.... Kalo rajin nnt nk outing tp xtau kemana sbbnya blom upgrade lg my baby Nikon tu.... :-)


Thursday, September 6, 2012

MASIH ADA

Arini sampai dua post tentang lirik lagu. Lagu xde kena mengena dgn sesapa dan tentang diri aku cuma aku memang minat lagu2 lama sebab kekuatan pada lirik dan melodinya...... Pada kali ni aku nk share lagu lama dari kumpulan Rock - Odyssey. Ramai yg x berapa kenal ttg group ni tp kalo otai2 lama mesti kenal punya sbb mereka ni sezaman dgn diaorg kan. Aku ni yg x berapa nk otai ni berminat untuk menyelami zaman mereka dolu2.... so layan dan dengarlah lagu ni.....



KLIK SINI --->>> ODYSSEY - MASIH ADA


Hingga kini masih ada
Lagu kita itu
Berkumandang di udara
Menyentuhi kalbu

Terbayanglah peristiwa
Semasa berdua
Dalam rindu yang membara
Cinta hangus terbakar

Taman kasih sayang
Jadi pusara penuh lalang
Cinta menjadi duka lara
Madu menjadi racun berbisa

Percintaan kita itu
Menciptakan lagu
Hanya lagu untuk aku
Melepaskan rindu

Tapi berakhirnya
Diriku yang kecewa
Tenggelam dalam lagu itu
Hingga saat ini

Hingga kini masih ada
Lagu kita itu
Berkumandang di udara
Menyentuhi kalbu

BOULEVARD

Assalammualaikum....

Xde cite menarik nk dikongsikan pada entry kali ini. Nak update pasal jamuan raya semalam kt office mood x sampai plak. So arini layan lagu dan lirik lagu jelah. Sebenarnya dh lama aku nk cr lagu ni semenjak JEP SEPAH nyanyikan beberapa rangkap semasa persembahan RAJA LAWAK kt ASTRO dulu, tajuk lagu tu Boulevard (mengikut kefahaman aku dan juga bahasa bdk2 town planning, boulevard ni mcm kaki lima yg besar atau kawasan laluan yg luas di antara 2 bangunan dihiasi dengan bunga2, pokok2 dan taman2 yg indah. Agaknyalah kot....). Tapi disebabkan faktor usia yg x berapa nk muda ni aku asyik terlupa jer dan baru teringat beberapa hari yg lepas. Syahdu je lagu ni, boleh jgk dinyanyikan semasa majlis farewell kwn2 korang yg nk blah dr tpt keje tu or tpt belajar or whatever laaaa.... mesti abes tisu segudang kannnnnnnnnn..... :-) 





Boulevard

I don't know why, You said goodbye
Just let me know you didn't go forever my love
Please tell me why, You make me cry
I beg you please on my knees if that's what you want me to

Chorus:
Never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again
[ Lyrics from: http://www.lyricsty.com/dan-byrd-boulevard-lyrics.html ]
Just one more chance, Another dance
And let me feel it isn't real that I've been losing you
This sun will rise, Within your eyes
Come back to me and we will be happy together

Chorus

Maybe today, I'll make you stay
A little while just for a smile and love together
For I will show, A place I know
In Tokyo where we could be happy forever



Boulevard by Dan Byrd
---------------------

Intro: ||   Am   |   Dm   |   F   E   |   Am   || 

V1:
             Am               Dm
I don't know why, you said goodbye 
            F                E              Am
Just let me know, you didn't go, forever my love 
               Am               Dm
Please tell me why, you make me cry 
           F                E                         Am
I beg you please, I’m on my knees, if that's what you want me to 

               
Chorus: 
Am                        Dm
Never knew, that it would go so far       
G                        C
When you left me on that boulevard 
Am                     Dm 
Come again you would release my pain 
       F        E        Am
And we could be lovers again 
[ Tab from: http://www.guitaretab.com/d/dan-byrd/202459.html ]
V2:         
              Am              Dm
Just one more chance, another dance 
           F              E                  Am
And let me feel, it isn't real, that I’ll be losing you 
              Am                Dm
This sun will rise, within your eyes 
             F               E           Am
Come back to me and we would be, happy together  

[Repeat Chorus]
                     
V3: 
      Am                Dm
Maybe today, I make you stay 
         F                 E                 Am
A little while, just for a smile, and love together 
           Am              Dm
For I will show, a place I know 
     F                   E           Am
In Tokyo, where we could be, happy together    

[Repeat Chorus 2x]

Ending Solo: ||   Am   |   Dm   |    G    |    C    | 
              |   Am   |   Dm   |  F  E   |   Am    ||  

Tuesday, September 4, 2012

KENAPA ALLAH TARIK JODOH KITA


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Monday, September 3, 2012

HAH??? SHAM KAMIKAZE NAK BERCERAI...!!!

Kenapa isteri Sham Kamikaze tuntut cerai ek? isk...isk...isk.... x paham2..... nampak bahagia jer tetiba tuntut cerai. Blog aku ni bknnya blog gossip nyah.... tp just terfikir gak dalam berumah tangga ni macam2 boleh berlaku. Ujian dari ALLAH datang tanpa diduga dan mungkin juga jodoh antara mereka ditakdirkan hanya setakat itu sahaja. Dan mungkin juga ALLAH tentukan jodoh sebenar Sham dengan wanita lain. Itu sumenya ketentuan ilahi kerana DIA yakni ALLAH penentu segala....

 Bahagia je kan..... siapa sangka?

  Farazila Abdul Jabar gadis dari Batu Pahat, Johor isteri kepada Sham Kamikaze mendakwa kontroversi tentang Sham bernikah lagi pada 16 Januari 2012 bukan punca utama dan dia rela bermadu tetapi konflik dalaman katanya.... ayoyoyo....

Farazila Abdul Jabar menunjukkan surat permohonan cerai yang difailkannya di Mahkamah Syariah.