Monday, October 1, 2012

HAPDET...HAPDET.....

Beberapa harini aku x berapa nk ada mood sebabnya kesihatan aku x berapa baik.... sakit tulang belakang aku dtg menyerang blk. Bdn sakit2 dan x berapa nk ada selera utk makan. Kenapa penyakit ni sgt popular skang ek? rata2 kwn2 aku ramai yg kena sakit camni. Xpelah aku sedang di uji tetapi bukan aku seorang, skang ni sorang2 ahli keluargaku sakit. Hhhhmmmmm..... ujian dr ALLAH dlm bermacam2 bentuk dan cara. So mungkin ini adalah salah satu dari bentuk ujiannya selain dr peringatan tentang kesalahan2 yg telah aku lakukan.

Selain tu jgk sebenarnya aku tersangat BIZI ataupun SIBUK dgn tugasan2 kerja hakiki aku dan juga kerja yg telah di sub kan dr bos ke anak buah... napelah terlalu bz tahap cipan ni, sampai weekend pn aku kena keje... tp itu xpe lg yg sakit hatinya tu ialah tentang SUB. Best ek jd bos, sume2 pn nk sub... lepas tgn..... keje dia pn kita kena buat, ni kira luahan perasaan jgk ni. Rakan sekerjaku Kak Ita pn dh merungut2. Dah sound direct bos depan2 pun x phm bahasa lg. Adoi laaaa..... geram aku....

Hhhaaaaa..... satu lg nk cite tentang bdk praktikal kt opis aku. Lawa jgk bdknya, dr Sarawak. Tgk muka dia teringat kt someone.... huhuhu.... tp bkn itu pointnya. Point sebenarnya adalah tentang nama bdk tu.... pelik nama dia BIBIHANIM HAMBLIE. Bdknya ok peramah, mudah mesra dgn org.... dh kata pun amek kos Customer Service Uitm kannnn..... best sgt ke Uitm tu? harus aku kena maki ngan bdk2 uitm x sdr diri aku pn Ex-student dr Uitm... hahahaha..... ok berbalik dgn Bibi ni, disebabkan dia peramah so dia senang close dgn ramai org kt cni. tapi tidak dgn aku sebabnya? hahaha.... sebab aku xnak la. Aritu ada kes, yg sebenarnya dia si Bibi ni dibawah jagaan kwn aku namanya Ishak, Tanpa pengetahuan aku, anak buah aku Nazir namanya mtk tolong kt Bibi ni utk wat keje kitaorg. Lastly kantoi... si Ishak ni jumpa aku sbb dia cr Bibi x jumpa. Risik punya risik rupanya Bibi wat keje aku. Hhhhhmmmm.... konflik jap, tp xde mende pun just kesilapan anak buah aku x inform bos Bibi nih.... Tapi yg aku terkejut ada 1 hr tu Bibi ni tegur aku utk pertama kalinya... 'Abang bila nk belanja kita, kita dh tolong wat keje aritu... dh janji kan...." aku pun terkejut beruk.... "Eh, bila masa aku janji nk belanja kau?" err.....err.... silap2 sy janji dgn Nazir sebenarnya....hehehe..... (hampeh tul anak buah aku ni deal senyap2 belakang aku)  hahahaha.....

4 comments: