Thursday, November 22, 2012

BEKERJA + JALAN2 CARI MAKAN

Assalammualaikum...

Di pagi Jumaat yg hening ini aku nk share kt korang psl keje aku semalam (Khamis). X perlulah tau aku ni keje apa ye rakan2ku cuma yg pastinya aku akan sentiasa bekerja ditapak. Semalam aku kena wat site visit kt area Hulu Selangor. 1st site aku ke Kalumpang, korang tau kt mana Kalumpang tu? korang tanya jela kt Encik google yer.... lepas gi site Kalumpang tu aku teringin sgt nk mkn pau Yik Mun + Kopi Ais kt area Tg. Malim, ngidam dek non..... (padahal baru je pekena masa turun dr Cameron Awal Muharam arituh, mmg dasar kannnn..... ). Lepas mkn kt kedai nyonya Yik tu aku terus menuju ke 2nd site iaitu ke Empangan Kuala Kubu Baru. Lepas gi Empangan tu singgah kt pekan Kuala Kubu Baru beli durian bukit yg dijual oleh org asli, pastu terus menerus layan kuih CAKOI original dr cina mu'alap di pekan Kuala Kubu Baru tu juga. Hahahaha..... hambek kau! keje konon... puiiihhhh!!!!! tp salah aku ker? dah mmg keje aku camni. Yg lain2 tu menyambil jer sambil lalu tapau2 je kot..... huhuhu.... Kt bwh ni aku share sket gambar spt yg dinyatakan di atas. er...er... ada ke sesapa yg mengidamkan durian bukit yg dijual oleh org asli di Kuala Kubu Baru tu?
- persoalan -

ttteeetttttttttttttt.................   ;p


Pau Yik Mun + Kopi Ais..... sedapnya......



Durian bukit orang asli ada dijual di pekan Kuala Kubu Baru dan juga ada dijual di tepi2 jalan menghala ke empangan.

it's me...... juanz.....


Empangan Sungai selangor, Kuala Kubu Bharu, Hulu Selangor.



Layan minum air bukit dulu... fresh!!!! content x tau ler..... so far elok je pown... huhuhuhu....







3 comments:

  1. wauuweee aii suka giller kalau org cite kat belog pasal makan hehehe. pau yik mun selalu dgr org cite tapi tak pernah rasa lagi, best sgt ke? tapaukan sebijik. huhu

    ReplyDelete
  2. ingat beger...

    durian wat tempoyok best tu....

    best nyer leh try air bukit

    ReplyDelete