Sunday, November 4, 2012

CONTACT LENS


 Assalammualaikum..... 
Harini aku nk bertanya kt korang, korang pnh x pakai contact lens? kalo korang tanya aku mmg aku jwb TIDAK. sebabnya? aku takut nk pakai la, lagipun mcm leceh jer. Dan yg paling penting power rabun aku belum lg sampai ditahap kritikal. Kalo x pakai spec pun still leh nampak lg cumanya agak terbataslah sket. huhuhu..... So kt bwh ni aku nk share sket tentang tips2 penjagaan contact lens dan cara pemakainannya. Kalo x jaga betul2 nnt takut jadi mcm penulis lirik lagu "JESNITA kumpulan EXIST". Asalnya elok je rabun pakai contact lens pastu gi main bola then lupa tanggal terus bwk gi tidur dan akhirnya menjadi buta akibat jangkitan kuman..... eeee...... ngerinya....
 

 





5 comments:

  1. taku nak mencuba..
    biar lah pakai spek pun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu eita.... tp kalo power dh tinggi sgt better pakai kot.....

      Delete
    2. rasa nyer masih under control penglihatan ni..
      sekarang kan dah ada perubatan laser untuk rabun jauh yg tak serius...

      https://www.facebook.com/profdrmuhaya?fref=ts

      Delete
  2. xbrani nak pakai...tambah2 lau power tinggi...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo power tinggilah lg disyorkan utk memakai contact lens. leh reduce kot.....

      Delete