Tuesday, December 11, 2012

PEMBIKINAN SEMULA RXZ ~ BDE

Kali ni aku nk share kt korang tentang projek yg aku nak buat. Sebenarnya aku baru je beli motosikal RXZ yg kedua pada pertengahan tahun 2012 aritu dengan seorang lelaki India di Klang, flat no BDE selaras dgn model Energy Induction yg nk aku persembahkan nanti. So aku dgn kwn aku pn sama2 membaraikan moto ni untuk di baik pulih semula seperti asal keluarannya dulu. Tapi projek ni tergendala gara2 kwn aku tu dh gi keje kt johor. Aku nak sambung projek ni x bole plak sbb moto kt umah dia. Segan lak aku nk repair2 moto kt umah org. So tunggu jela kwn aku ni blk semula kt kg halamannya... entah bila entah.... :-)


Inilah dia motosikal RXZ yg aku br beli tu. flatnya BDE. coverset tu br je pasang sbb sadangannya nk wat model boss energy induction ngam dn flatnya dan tahun keluarannya....

Haaa... yg ni moto RXZ aku yg 1st flat WBQ. Aku transfer sebahagian brg2nya ke moto RXZ BDE

Baru siap separuh, cuma dapat tranfer sport rim AR 125 ni jer.....

Banyak lg baik pulih yg nak kena buat ni.....

Togel sudah kedua-duanya..... :-) 

WBQ  vs  BDE



 


 Thanks seman (kwn aku) sbb membantu aku baikpulih moto ni. Tp sayangnya dia dh ke johor sbb kena keje kt sana. Normallah org offshore lah katakan....


 Inilah rupa WBQ setelah brg2nya di tranfer ke BDE








 Yang ni moto kwn aku si Seman tu td. Agak tip top jgk moto dia.... full original boss redline....


2 comments:

  1. Bestnya bro
    Saya pun minat gilerr dgn Rxz 👍🏻👍🏻
    Yg moto BDE tu berapa beli bro

    ReplyDelete