Tuesday, April 2, 2013

BANGKIT

Assalammualaikum..

Dah lama x bercoret2an di laman blog Kembara Jalanan ni. Arini ada misi yang perlu diselesaikan daripada keseluruhan 3 misi. Misi yang pertama dah selesai, tinggal lagi misi ke-2 dan ke-3. Form sume dah isi, MBSA tempat menaruh harapan... ekekekke.... mencuba nasib mujurlah ada kenalan di dalam MBSA tersebut. Bukannya mtk keje tau, tp mohon tapak perniagaan. Misi yang ke-2  plak adalah misi utk menambah cawangan. Ups! cawangan apa tu? hahaha.... cawangan tempat berlindung dari hujan dan panas, tgh cr tpt2 yg bakal hot spot. Semalam sambil pegi site sempatlah singgah kjp kt Antara Gapi, Hulu Selangor survey tapak cadangan. Pastu gi kt sales gallery kt situ (PKNS) tgk design. Aritu dah pegi kt area Hulu Bernam Jaya, Hulu Selangor pun menarik jgk.... yang paling latest area Sabak Bernam. hohohoho.... byknya.... pening nk rolling modal ni and maintain monthly. kena betul2 bijak memilih. Skang ni nk main kt area hulu2 jer... x mau dah nk fokus kt town center sbb mahal dan merugikan utk pelaburan. Ok misi yang ke-3 plak adalah..... run blk biz bapak aku tu. Dah lama terbiar, pnt jgklah nk merinyu/renew segala bagai lesen. Dah la ai ni bknnya full time runner, kena pandai curik2 masa sambil bekerja. Pastu nk masuk kt E-Perolehan, kontek blk kenalan2 lama atau nk lg best terus je panjat Putrajaya tuh. Tapi tu la kan.... ai ni sebenarnya xnak dh nk gi Putrajaya tuh. Biarlah org kata lubuk job ada kt sana. Member2 pn ramai gak yang buat job kt sana tapi..... xpelah, sila abaikan Putrajaya.....

Kalo kt atas kertas sume misi2 aku ni mmg nampak best tau, itupun kalo kesemuanya berjaya. Kalo x sume dapat salah satu pun xpe. Tapi aku nk mula bertapak balik setelah sekian lamanya beberapa tahun aku tido. Kini aku cuba bangkit semula bermula dari A. Rasa janggal sgt2 dan payah sbb nk kena cr tune blk... hopefully everything clear and i hope don't any mistake happen when i start to growing up. May ALLAH bless me.... Amin....

4 comments:

  1. ermmm....membaca pun dah boleh tau betapa sibuk nyer dia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..... baru membaca yer blom mengalaminya lagi.

      Delete
  2. lama ye x tinjau2 n komen kat fb zuan; tetiba hri nie tpanggil utk tinjau blog "kembara Jalanan" mcm2 citer ade..masing2 bz..
    blh imagine yr skop keje skrg; keje + bisness + kehidupan, very complicated..orng yg btul2 serius n pandai mgorak masa, insyaAllah bjaya.
    b'bisness nie perlukan modal, masa, situasi, p'gorbanan, market yg sesuai..kalo dh bkk tp x leh tumpu pd bisnes, jahanam jd ye. semoga Allah permudah n perbaiki setiap urusan zuan. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks yana.... wah panjang lebar komennya ni. Ini komen tuk stok bape bulan lg ni? haha

      Delete