Tuesday, April 2, 2013

HANYA DALAM LAGU

Assalammualaikum....

Alhamdulillah di pagi yang hening ini aku dapat menghirup nafas segar tanda kesyukuran yang x terhingga kepada Yang Maha Esa. Arini aku nk cite something tentang lagu. Korang tau x yang lagu boleh membawa kepada maksud atau mengimbau kembali kenangan lama. Sebagai contoh, dulu masa kecik2 aku membesar dengan lagu2 Rock Kapak dari band2 tersohor spt Search, Wings, Lefthanded, May, Rusty Blade, Sweet Charity dan bayak lagi. Lagu2 ini membawa maksud tentang kenangan yang berlaku sepanjang aku masih kecil. Seiringan dengan tumbesaran normal seorang manusia lagu2 juga berubah mengikut kepada rentak umur yang meningkat. Beberapa lagu yang berkumandang kadangkala boleh mengingatkan kita kepada cerita suka dan duka dari segi aspek kehidupan berkait dengan persekitaran seperti keluarga, teman, sahabat, pekerjaan, alam persekolahan, zaman kenakalan, percintaan dan banyak lagi. Lagu juga memainkan peranan untuk membentuk emosi pada masa lagu itu dimainkan atau selepas kejadian yang berlaku maka lagu itu datang menjadi penghibur atau menambah lagi kenangan duka. Sebenarnya semalam balik dari site aku dan P.A aku sedang khayal dibuai rasa penat yg sgt2 dan mata pun ala2 layu gitu. Makanya tetiba stesen radio kesetiaanku plak ada mendendangkan sebuah lagu kegemaran aku masa tahun 2007. Aku mmg minat gila kt band kt bwh ni selain dr Dewa, Nidji dan Ungu antara tergolong dalam band fav aku. Dan2 kenangan lama menjelma.... teringat masa zaman2 main kete dulu.... dimanakah kau Super Yellow ku...  :-(


Lirik Lagu Tercipta Untukku – Ungu -

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu
Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku
Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku


Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku
Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku


Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

1 comment: