Tuesday, May 7, 2013

AKTIVITI PILIHANRAYA

Assalammualaikum... 

Syukur alhamdulillah dipanjangkan lg nyawa aku utk sampai ke saat ini. Demam PRU br je nk reda, aku x mau ulas or cite psl PRU ni sbb dh ramai sgt kot yg bercerita tentang ini. Cukup-cukuplah yang penting segalanya dah selesai. Apa jua keputusan kena redha, jika ada kesilapan jgn diulangi lg utk penggal akan datang. Actually aku dh start cuti dr Hari Buruh aritu. Saje je aku lajakkan sampai ke hari Isnin. So sepanjang cuti tu aku gi PPUM wat check-up then berulang alik ke K.L je kejenya. bestlah lpk time org lain keje.... hahaha... Jumaat petang tu aku blk kg halaman di Jeram, Kuala Selangor standby utk mengundi tetapi bkn berkempen ye sayang2 sekalian...so weekend tu aku hanya mendiamkan diri di kg halaman je sambil menjadi pemerhati org2 berkempen. seronok sgt mcm nk raya plak. Malam minggu tu dapatlah kuar lpk jumpa sahabat2 yg blk ke kg halaman. Kiranya pilihanraya ni jadi medan reunion atau gathering kwn2 kg yg diperantauan dan yg sedia ada di kg halaman berkumpul semula... sgt best. Selepas mengundi tu je terus prepare utk blk Klang dan terus pegi kenduri kawen kt Shah Alam. Hari Isnin dh sememangnya aku apply cuti tp di atas kemurahan hati pemimpin Negeri Selangor, beliau memberi cuti umum kpd semua rakyat Negeri Selangor dan yang bekerja di Selangor. Tapi x rehat jgk, sekali lg aku gi KL sbb ada urusan yg x selesai. So bila dh cuti lama tu penyakit M pn menyerang aku.... tu yg x suke tu apply cuti lelama tu.... uhuk....uhuk...uhuk....

1 comment:

  1. bile penyakit M dah melanda..habis lah....

    ReplyDelete