Wednesday, June 12, 2013

KEPAK MERAH NOSTALGIA KEMBALI

Assalammualaikum.....

Legasi kepak merah ataupun Red Wings bukan lg asing di negara ini. Memang ramai peminat kasut kepak merah di negara ini. Aku x terkecuali tergolong dalam golongan itu. Namun beberapa tahun sebelum ini legasi kepak merah agak merundum sedikit dek kerana faktor2 peredaran zaman dgn kepelbagaian fesyen serta produk2 baru yang dikeluarkan. Kini seolah2 zaman tersebut berulang kembali di mana nostalgia aku dulu sekitar tahun 1998 berulang. 1st time aku dpt membeli kasut kepak merah ni dlm kondisi 2nd ialah pada tahun 2000. Time tu mmg ikat perut gila2 sbb bayangkanlah harga kasut kt bundle/2nd pn harganya dah mencecah RM400-RM500. Nilai matawang time tu sgt rendah, myk murah, rokok murah. Kalo kasut baru mmg x terbelilah jawabnya. Dahlah time tu student byk nk pakai duit. Tetapi.... jgn mengata aku dulu yer, ingat aku guna harta mak bapak ker??? aku sebenarnya time tu ada wat keje part time so kumpullah duit sket2 demi mendapatkan kasut kepak merah ni.

Dan kini di tahun 2013 aku terasa nk pakai blk kasut kepak merah ni sbb minat yg mendalam dan mmg dh pakat2 dgn kwn2 raya tahun ni sume nk layan kasut kepak merah dan domat. Malam semalam dapat aku memiliki kasut kepak merah ni dalam kondisi baru. Ini pun disebabkan ada member runner bundle selalu berulang alik obesi sekali jalan bwk masuk malaysia dgn harga yg sgt2 murah dr pasaran Malaysia. Syukur alhamdulillah.... terkenang plak zaman muda remaja dulu... hehehehe....

  
Inilah kasut yang aku beli dari member tu.....

 
Yang ni plak model idaman dan dalam perancangan nak di beli jgk hujung tahun ni.








10 comments:

  1. amboi..pasni melaram habis lah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah siap2..ni jom lah gi jalan..
      kihkihkih

      Delete
    2. Mcm mana nak kenal yg original dan copy.

      Delete
  2. Nice one bro, mine 1907..model idamantu cam sama je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. model idaman tu beza tang tapak dia.....

      Delete
  3. model rare...kalo dapat cobra baru ok gak tp dah x released...ado pun peco's...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pecos pn dh ok dah, ada 2 model lobak & tomato.

      Delete
  4. model idaman gambar 2&3 tu x ingat model apa tp rasanya code 8131 kot.... kalo x silaplah.... mencecah RM1K kat pertama... huhuhu....

    ReplyDelete