Friday, August 16, 2013

IJAB & QABUL



Assalammualaikum.....

Syukur alhamdulillah masih lagi bernafas diri ini.... msh lg dlm mood Syawal. Xde nk cite panjang2 pasal raya ni sbb jalan citenya lebh kurang sama jer setiap tahun.... Gi solat sunat eidulfitri, mtk2 maaf kt mak ayah then makan2 lps zohor bertandang ke umah saudara mara....  ok off topic about raya.... 

Sebenarnya ai dlm plan nk post psl cite Ijab&Qabul. Ai ni mak, TERkebetulan TERtengok cite telemovie ni masa mlm raya ke berapa entah kt TV3.... Layan punya layan lelama TERfeeling jgklah sbb TERkesan dgn pembawakan watak oleh Adi Putra dan Nora Danish. The last part cite tu ada sedih2 bagai sbb Adi Putra eksiden meninggal dunia, si isteri Nora Danish plak mmg tgh sakit kanser pn meninggal jgk dan dikuburkan bersama. Tapi x seswai tau time2 raya nk sedey2....tp xdehallah sbbnya ai ni bknnya org yg jenis sensitif sgt. TETAPI yg sgt terkesan ai ni bknnya apa.... sbb lagu dlm telemovie tu best sgt you... dan ai ni br psg niat nk post kt blog ai ni tetiba dan2 ada SESEORANG ITU lg pantas menge'post kekdahnya you.... eeeeeee..... mencik2..... so.... meh kita lyn lagu ni sama2 yer.....

Dengarlah bintang hatiku
Aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku
Hanya kaulah yang ku tuju

Dan teringat janjiku padamu
Suatu hari pasti akan tepati
Reff:
Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Dengarlah bintang hatiku
Aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku
Hanya kaulah yang ku tuju

Dan teringat janjiku padamu
Suatu hari pasti akan tepat

Reff:
Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu
Semampuku dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu
Dan ku takkan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Karena bagiku….
Engkaulah nyawaku…

4 comments: