Tuesday, September 10, 2013

IMPIAN KU

Assalammualaikum, selamat hari Rabu.....

Kabare rakan2 pembaca blogku yg secara sengaja ataupun tidak sengaja tu? dh lama rasanya aku x bercerita tentang kehidupan seharianku, aktiviti yg aku lakukan, tugasan ker, hobi ker.... entahlah..... makin lama makin tepu otak. Aku x rasa mcm sume benda aku nk cite, may be mood kot..... tgklah nnt kalo mood aku rs cool je nk cite, aku cite la ek. So entry kali ni cacamarba jer.... xde topik khusus cumanya angan2 aku nk memiliki sesuatu tu aku nk share kt korang. Untuk pengetahuan korang aku ni peminat dunia retro. So dr segi pakaian, kenderaan, lagu2 yg berkumandang kalo bole nk yg lama2 tp xdelah lama sgt mcm zmn2 agogo tuuuuuu.... i mean zaman2 rock kapak. uols! i ni ganas tau..... jiwa rock!!!! hahahaha.... bkn mat jiwa2 yg terluka yer....

Oklah actually aku ni pn sbnrnya peminat dlm dunia permotoran. Ramai dikalangan rakan2ku yg dh upgrade beli moto superbike. Tapi aku x sampai lg ke tahap camtu sbb tgk kewangan la. Setiap kali angan2 aku akan seluk poket, hanya beberapa ringgit shj.... so sad..... wat memek muka ala2 icon sedih2 bagai.... hurrrmmmm...... 

Haaaaa.... walaupun aku x mampu nk beli, tp aku ada angan2 tau. Angan2 tu free je x pyh byr so setiap mlm bila nk tido jer aku akan ltk tgn atas dahi sambil berangan dan tersenyum riang sendirian sehingga lena sebelum terjaga entah pukul bape entah.... Nak tau x moto apa yg aku minat sgt tu???? jeng...jeng...jeng.....jeng....






  
 Inilah dia moto idaman kalbuku daripada model TZR 125cc keluaran YAMAHA. Outdated keluaran tahun 1990an. Harga sekitar RM8k - RM10k skang ni. Biarlah org nak kata moto lama la, moto x up to date la, moto byk masalah la, yg penting aku minat...... full stop. hehehe.....




Sunday, September 8, 2013

MY DREAMS




My dreams..... so what my preparation now? start now i must change my life. Its not easy because i'm not ahli sufi before. Slowly change it make a long time depends my soul and ALLAH to accept my TAUBAT.... not TAHU BUAT.....

La La La La La



Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiada ku pinta
Gelapnya suasana

Walaupun hatiku
Amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa kuleraikan
Seandainya...
Kita harungi jua
Kelak punah semua sayang
Mimpi yang kau harapkan
Ku pasti kau kembali

Menyatu dua hati
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebalik perpisahan...
 Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang perpisahan

Tuesday, September 3, 2013

SELAMAT PAGI RABU

Assalammualaikum....

Arrggghhhhh...!!!! banyaknya bloglist yg berupdate.... x sempat2 nak baca. Blog aku???? hahahaha..... dh jadi batu blok kot kalo disusun2 trus jadi wall legoland. Tuuuu diaaaa.......  :-)