Tuesday, September 10, 2013

IMPIAN KU

Assalammualaikum, selamat hari Rabu.....

Kabare rakan2 pembaca blogku yg secara sengaja ataupun tidak sengaja tu? dh lama rasanya aku x bercerita tentang kehidupan seharianku, aktiviti yg aku lakukan, tugasan ker, hobi ker.... entahlah..... makin lama makin tepu otak. Aku x rasa mcm sume benda aku nk cite, may be mood kot..... tgklah nnt kalo mood aku rs cool je nk cite, aku cite la ek. So entry kali ni cacamarba jer.... xde topik khusus cumanya angan2 aku nk memiliki sesuatu tu aku nk share kt korang. Untuk pengetahuan korang aku ni peminat dunia retro. So dr segi pakaian, kenderaan, lagu2 yg berkumandang kalo bole nk yg lama2 tp xdelah lama sgt mcm zmn2 agogo tuuuuuu.... i mean zaman2 rock kapak. uols! i ni ganas tau..... jiwa rock!!!! hahahaha.... bkn mat jiwa2 yg terluka yer....

Oklah actually aku ni pn sbnrnya peminat dlm dunia permotoran. Ramai dikalangan rakan2ku yg dh upgrade beli moto superbike. Tapi aku x sampai lg ke tahap camtu sbb tgk kewangan la. Setiap kali angan2 aku akan seluk poket, hanya beberapa ringgit shj.... so sad..... wat memek muka ala2 icon sedih2 bagai.... hurrrmmmm...... 

Haaaaa.... walaupun aku x mampu nk beli, tp aku ada angan2 tau. Angan2 tu free je x pyh byr so setiap mlm bila nk tido jer aku akan ltk tgn atas dahi sambil berangan dan tersenyum riang sendirian sehingga lena sebelum terjaga entah pukul bape entah.... Nak tau x moto apa yg aku minat sgt tu???? jeng...jeng...jeng.....jeng....






  
 Inilah dia moto idaman kalbuku daripada model TZR 125cc keluaran YAMAHA. Outdated keluaran tahun 1990an. Harga sekitar RM8k - RM10k skang ni. Biarlah org nak kata moto lama la, moto x up to date la, moto byk masalah la, yg penting aku minat...... full stop. hehehe.....




4 comments:

  1. ita plok paling minat honda CBR...
    tapi tulah..hanya tinggal mimpi je..waaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. baru nak kata motor lama.. memang lama pun tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.... xpe, yg lama itu menawan.... :-)

      Delete
  3. teringin sgt nak naik motor berkuasa tinggi nie smbl menjelajah satu malaysia...akan tcapai impian tue @ tidak, wallaualam

    ReplyDelete