Monday, September 1, 2014

LET'S TOUR TO JOHORE ON INDEPENDENCE DAY

 
Holiday in Independence days 30 - 31 Ogos 2014

Ini namanya percutian yang tak terancang... ikut suka hati. hahahaha.... oklah sebenarnya Jumaat malam Sabtu tu mmg kena duty jaga pam air kt Bestari Jaya dari kul 7.00pm - 7.00am. So pagi Sabtu tu blk dr keje mata xleh nk lelap segar bugar jer... (padahal dah berjaga semalaman mlm tu). Bila dh resah gelisah tu mulalah otak cr idea nk gi merayau. Idea x dpt lg tapi dh masuk bilik packing2 baju terus je kuar umah xde hala tuju. drive menghala ke Selatan akhirnya nekadkan hati pegi jelah Batu Pahat, tu yg merayau2 sampai ke sana sampailah ke kenduri kawen adik member kt Kg. Parit Warijo Seri Medan dptlah mkn Nasi Briyani Original org kg punya.... (FREE). 

Lewat petang dlm kul 6.30 petang baru check in hotel bajet kt Taman Pura Kencana berhampiran dengan Parit Raja - Batu Pahat. Lepas Isyak merayaukan diri untuk misi mencari mee racun. Lewat mlm plak sambung "ngeteh" dgn kwn2 Batu Pahat (Parit Yaani, Parit Raja, Parit Sulong, Sri Gading) plak sampai awal pagi. 

Keesokkan harinya pada pagi Ahad (Hari Merdeka) dalam kul 9.00am dh check out hotel untuk misi mencari Lontong Warisan Hj. Salim (search kt blog). Alhamdulillah jumpa jgk tempatnya. Lepas Breakfast dh mati akal xtau nk kemana....terus lagi kereta bergerak mengikut hati pemandunya sehingga sampai ke Ayer Hitam. Singgah sebentar hanya sekadar cukupkan syarat untuk sampai dan beli sedikit ole2 untuk dibawa pulang ke Selangor Darul Ehsan.

Arghhhh.... tgk jam baru pukul 11.30 pagi, masih terlalu awal,,,, nak kemana lagi ni??? hurmmmm.. nk naik JB pun xde mende. Cuba bukak wallet.... Oklah gagahkan hati pegi jelah JPO walaupun terdapat kekangan kewangan sebab aku yakin aku mampu tabahkan hati dan mengawal hawa nafsu 1/9. Akhirnya ternyata aku berjaya sampai dan berjaya untuk tidak membeli apa2 di JPO... yesssss.......hahahahaha.....

Lepas window2 kt JPO aku pun terus balik sempat singgah kat R;n;R Machap untuk makan dan terus bergerak balik. Sampai je Seremban seperti biasalah roti mtk jem.... tgk jam kt tgn, tgk keadaan, oklah aku terus membelok kekiri ke susur keluar Port Dickson..... jalan ni seperti yang sedia maklum akan melalui pekan LUKUT - KLIA. Senyum sendiri berbaur suka duka yang x mampu diungkapkan terus bergerak sambil fikiran menerawang sehingga tanpa sedar telah sampai ke R'n'R Dengkil. Berenti sekejap untuk makan dan solat dan akhirnya terus balik ke Klang dengan selamat.... Alhamdulillah..... sekian.....


Welcome to Batu Pahat, Johore

Kilang Mancis... eh, silap2..... kilang Munchys....


 Berehat sebentar di Masjid Kg Parit Warijo, Seri Medan, Batu Pahat.

Misi Mencari Mee Racun
 
 
 Mee Racun cawangan ke-2 di Batu Pahat berhadapan dengan PineTree Hotel dan berhampiran dengan Bangunan Tabung Haji.
 





 2nd-day : Lontong Warisan Hj. Salim Parit Raja..... superb...!!!
(tapi tekak aku masih lagi setia kpd lontong klang)
 
 
J.P.O

~ me ordinary man ~

Yang ni xde masuk dlm list tour..... saje singgah2 dah 4-5 kali ke sini tp pulang hampa tgn kosong sbb lbh suka window2.... boleh jd point utk dtg lg nnt.... hihihihi.....

No comments:

Post a Comment