Tuesday, April 12, 2016

TEMA HITAM MERAH

Assalammualaikum....


Arini terasa nak pakai kaler Hitam + Merah laaaaa...... Sesekali kena nampak garang kan? tapi biarlah garang pada luaran bersantun didalaman.... Semoga terus sukses dalam kerjaya ini..... :-)
 

Tuesday, January 12, 2016

NEW GLASSES ON 2016

Assalammualaikum.....

Yesss..... finally I got a new glasses on early 2016......

Sebenarnya dah lama dah simpan frame spec Ray Ban model Wayfarer ni. Lens spec ni dulu kaca diperbuat dari syarikat Bausch & Lomb (B&L) model G-15... (ni masa aku giat aktif main RayBan dulu2 tu yg tau sikit2 pasal RayBan tu....)  kisahnya spec ni pernah jatuh dulu dan lens nya pecah. Start dari aritu aku terus simpan je frame ni. So memandangkan skang mata ni pun dh mcm mintak2 ditambah je powernya baru skang teringat masih ada simpan lagi frame spec lama ni. Why not kalo tukar je lens yg ada power ni masukkan terus ke frame rayban ni kan.... jimat dan bergaya gitu.... hahaha....

Dan inilah hasilnya bila frame spec ni dah dimasukkan lens baru yg ada power. Best jgklah bila pakai sbb besar puas tgk cuma ianya agak berat sketlah. Yg kali ni aku tkr lens yg boleh tukar2 kaler tu bila time cuaca panas je lens tu otomatik leh tkr kaler jd gelap. Nama lens ni photogrey/transition lenses atau nama lainnya changeable lens. Agak mahal jgk harganya sbb power tinggi nak ditipiskan dan satu lagi lens ni leh tkr2 warna mengikut keadaan semasa. Spec ni aku pakai all time kecuali ke tpt keje aku ada spec lain. Gi keje kena pakai spec formal takleh nak ranggi2 sgt nnt ramai yg berkenan kt aku.... hahahaha.... oklah itu jelah cite sedikit sebanyak psl diri aku utk pembuka bicara di tahun 2016 ni...... semoga terhibur dgn celoteh dari aku ni.... sekian....